Kan man bo fem mennesker på 12 kvadratmeter?

I dag er det askeonsdag, og vi står tidligt op for at nå i kirke, inden børnene begynder at komme. Det er en katolsk højtid, og Betty, som er meget kristen, kommer gerne i kirken flere gange om ugen.

Dagbog fra Ggaba - Baby boom i slummen

Det er tirsdag, da jeg vågner i Ggaba, og for børnene er det en helt almindelig dag i projektet. Ude i den lille gård foran klasselokalet, som vi fik renoveret til ungerne sidste år, sidder Alvin, Kate og Acram allerede og spiller boccia. Flere af de mindre børn er også ankommet, og det bliver hurtigt tydeligt, at der er sket en del siden, jeg var her sidst.

Carlos historie

Hvad gør man, hvis man er mor til et handicappet barn, er blevet forladt af sin mand og ikke har mulighed for og råd til at sørge for behandling og medicin? Carlo, der er mor til lille Trevor, stod i netop denne svære situation, men så hørte hun om Betty og Support Disabled Children Ggaba.

Nyhedsbrev - og tak fra Sidsel

Kære venner En lille sensommerhilsen fra mig og en stor tak for bidragene til handicap-projektet i Ggaba i Uganda.

Lille Jovia gør fremskridt

Hun er utroligt sød at se på, Jovia – en lille pige med et glimt i øjet og ret skæve tænder. Men på trods af, at hun ligner enhver anden lidt uartig 6-årig, så er hun anderledes. Hun er mentalt handicappet og har meget svært ved at være sammen med andre børn.

Vi har fået vigtige hjælpemidler foræret

I Ggaba er der hårdt brug for ergonomiske hjælpemidler til de handicappede børn. For eksempel bliver Alvin skubbet rundt i en kørestol uden dæk, og flere af de små har brug for hjælp til at kunne sidde og stå. Heldigvis er der nu hjælp på vej.

Alle børn har ret til at gå i skole

I Uganda er det ofte sådan, at de handicappede børn bliver regnet for at være mindre værd, og derfor får de ikke lov til at gå i skole ligesom deres søskende.

Venner på trods af handicap

Selvom man har forskellige handicap, så kan man sagtens være gode venner. Det ser vi tydeligt hos børnene i Support Disabled Children GGABA

Dagbog fra Ggaba 2016

Vi tog til Ggaba i starten af året, læs dagbogen fra de 8 dage vi var afsted.

Så er vi på vej til Uganda

Onsdag rejste Sidsel til Uganda, hvor hun skal tilbringe nytåret sammen med Betty og børnene i Ggaba. Lørdag kommer Eva, der skal med for første gang for at hjælpe på projektet, også derned, og så venter der nogle travle dage, hvor der skal holdes en masse møder med lokale organisationer og folk, der kan hjælpe med at fremtidssikre Support Disabled Children GGABA.

Derfor er det svært at være handicappet i Uganda

At være handicappet er tabu i Uganda, hvilket betyder at forældre til handicappede ofte ikke engagerer sig i deres barns udvikling og fremtid. Det handler ikke kun om manglende indsigt og vejledning, men det kan være svært at prioritere tid og ressourcer, hvis man i forvejen er enlig mor til 7 andre børn. Det er ofte tilfældet i Ggaba-området.