Tusabe Miracle

Mød Tusabe Miracle - et af de børn, projektet hjælper

Søndag den 27. december 2015

Tusabe Miracle er 2 ½ år og spastisk lammet. Hos Support Disabled Children GGABA får hun fysioterapi og den omsorg, hun behøver.

Faderen forlod hjemmet da Tusabe var spæd, og siden har de ikke set ham. Derfor bor Tusabe alene med sin mor.

Moderen forsøger på bedste vis at skaffe penge ved at sælge grønsager på det lokale marked, så hun og Tusabe har råd til mad hver dag. Indtil videre er Tusabe med sin mor, når hun arbejder på markedet, men når hun bliver større, vil hun formodentlig, ligesom de andre handicappede børn i området, blive efterladt alene derhjemme, når hendes mor tager afsted.

Der er ikke ressourcer til, at nogen kan se efter Tusabe eller de andre handicappede børn, og det er nødvendigt at forældrene arbejder, hvis familien skal overleve. Skal Tusabe klare sig godt i fremtiden, har hun brug for daglig hjælp og træning, men i det fattige slumområde, hvor Tusabe skal vokse op, er der ingen forældre, der har råd til det. Support disabled children GGABA hjælper familier som Tusabes, så fremtiden kan se lysere ud. Imens Tusabes mor arbejder, deltager Tusabe nu flere gange om ugen i projektets børnegruppe sammen med andre handicappede børn. Der bliver trænet med hende både motorisk og mentalt, og Tusabe udvikler sig. Det kan både personalet og moderen se.

Support disabled children GGABA kæmper for at hjælpe udsatte og stigmatiserede handicappede børn og unge. Det er en stor opgave, men med få midler kan der gøres en stor forskel for en gruppe af børn, der er særligt udsatte og som oftest lever i det skjulte.

Behovet er større end vi troede – vi får hver uge nye børn og unge, som mangler behandling, kontakt og omsorg. Børn, hvis forældre ikke har overskud til dem og er så fattige, at de ikke har midler til at give dem de rette muligheder.