Jovia

Lille Jovia gør fremskridt

Mandag den 23. maj 2016

Hun er utroligt sød at se på, Jovia – en lille pige med et glimt i øjet og ret skæve tænder. Men på trods af, at hun ligner enhver anden lidt uartig 6-årig, så er hun anderledes. Hun er mentalt handicappet og har meget svært ved at være sammen med andre børn.

Jovias mor fortæller, at hun ikke har kunnet lade Jovia være sammen med sin lillebror, fordi hun bed og slog ham. Det har været svært for moren at rumme hende og give Jovia den hjælp, som hun har haft brug for.

Derfor er det også fantastisk at se, at Jovia i dag både kan lege og hjælpe sin lillebror. Hendes udvikling siden hun begyndte at komme hos Betty i Support Disabled Children Ggaba, har været meget positiv.

Forleden skrev Betty, at Jovia er begyndt at tale. Det er en ret vild besked at få, når vi slet ikke troede, at hun havde et sprog. Betty skrev ”Jovia er begyndt at tale – hun siger bye bye”

Måske kan Jovia med den rette hjælp fra Cisse, der underviser børnene, og med den kærlighed og omsorg, hun får fra Betty, udvikle sit sprog endnu mere.