Fysioterapi og et spændende møde

Søndag den 16. oktober 2016

Vi bliver vækket tidligt af Betty. Det er fredag, og det betyder, at fysioterapeuten Simon er her. Han kommer allerede klokken syv om morgenen, for så har han tre timer til at behandle børnene, før han skal videre på en anden opgave. For at være hos os klokken 7, skal han op og hjemmefra klokken 4 om morgenen. Det er ikke meget, vi kan betale ham for at komme, men han er en ildsjæl, der virkelig elsker at arbejde med børnene i Ggaba.

Han fortæller, at han har sagt nej til et nyt job, fordi de ikke ville give ham fredag formiddag fri til at være i projektet. Det er rørende. Der er proppet med små børn og mødre i gedestalden, hvor Simon har rullet en lille madras ud og allerede er i gang med sine små patienter. Der bliver strukket muskler, masseret rygge og trænet siddestillinger, og undervejs forklarer han mødrene, hvad han laver, og hvad de selv kan gøre derhjemme for at træne med børnene.
På et tidspunkt tager mødrene Bettys afrikanske trommer frem, og så bliver der sunget og klappet til børnenes store fornøjelse. Det er en tradition, at de synger lidt sammen, før de går hjem, fortæller de.Betty har taget poserne med sko, vi har fået fra Danmark med i stalden, og flere af de små kan tage hjem med et par nye sko på fødderne. Da Simon er gået, er det de større børn, der indtager gedestalden for at få undervisning. 

Sko
De sko, vi har med fra Danmark, gør stor lykke. Najuma er meget glad for sine nye sandaler.

Efter frokost kommer Fred og Lydia forbi til et møde. De sidder i bestyrelsen for Support Disabled Children Ggaba hernede i Uganda, og vi har glædet os til at tale med dem om projektets udvikling. 

Møde Med Fred Og Lydia I Ggaba 2
Fred og Lydia sidder i bestyrelsen for projektet i Ggaba.

Vi taler om, hvor vigtigt det er, at børnene lærer et håndværk, om den nye lærer og at han skal lave en handleplan for hvert enkelt barn. Sidsel fortæller, hvad der er sket i Danmark med projektet siden, vi var her i januar. Hun fortæller, at hun har været på Nørgaards Højskole og holde foredrag, og at der også har været en indsamling til et klasseværelse. Fred og Lydia er meget taknemmelige for bidragene fra Danmark, for uden dem kunne projektet ikke køre rundt. Vi fortæller, at vi i løbet af året løbende har lagt historier om projektet på nettet så de, der donerer, kan se, hvad det er, de donerer til og følge med i børnenes liv. Vi snakker om de handicapstole, vi har fået doneret og at vi har flere der hjemme - vores største udfordring er at få dem transporteret ned til Ggaba.

Et af de presserende emner er, hvad vi skal stille op med gedestalden. Fred fortæller, at han har haft besøg af en ven fra Holland, der sammen med nogle venner har samlet ind til at få lagt gulv i stalden. Og med vores Caremaker-kampagne kan vi sørge for, at der bliver malet, lavet vinduer, lagt el ind og gjort rigtig pænt, så ungerne kan gå resten af regntiden i møde uden at skulle frygte, at de ikke kan komme i skole.