Boccia

Boccia og holdånd

Lørdag den 15. oktober 2016

De større børn sidder allerede ude i gården, da vi vågner. De har taget deres boccia-kugler frem, og er i fuld gang med et spil. Ud over at være utrolig godt for samværet og holdånden, har spillet også den store fordel, at det hjælper børnenes muskulatur i hænder og fingre.

De skal konstant gribe om de store bolde, og det er rigtig god træning. Samtidig får de øvet deres koordinationsevne, og der er ingen tvivl om, at spillet i den grad booster humøret fra morgenstunden. Vi får begge lov at prøve at spille med, og ungerne er søde til at være overbærende, når vi kaster helt ved siden af - og det sker tit. Efterfølgende står den på skolearbejde i gedestalden - der bliver arbejdet med at lære at skrive og regne i dag. Solen banker ned, og det er virkelig varmt, men der bliver stadig knoklet igennem helt indtil frokost, hvor både de større og de mindre børn samles i den lille gård.

Anitah
Anitah, der er HIV-smittet, elsker at sjippe.

Carlo har fundet sjippetovet frem, og det er noget, der vækker jubel. Det er ikke alle, der kan være med til at hoppe, men de, der ikke kan, kigger på og hepper på dem, der kan. Børnene er utroligt gode til at se hinandens behov og til at hjælpe hinanden. Kate, der ikke selv kan binde sine snørebånd, giver Grace hendes klipklapper på.

Trevor Og Najuma
Najuma kan skubbe lille Trevor rundt i hans nye stol i timevis til stor glæde for dem begge.

Daphne sørger for, at de små får vasket hænder inden frokost. Acram sørger for, at Alvins kørestol står rigtigt, når de skal spille boccia, og lille Najuma kan bruge timer på at skubbe halvandet år gamle Trevor rundt i hans nye handicapstol, som vi havde med herned fra Danmark. Det er ind i mellem svært ikke at blive rørt.